TÉMÁK, Kategóriák

6+1 szíverősítő, szívserkentő gyógynövény

832
HOZZÁSZÓLÁS:

A szívnek 4 különálló ürege van, melyek egymás után, sorban húzódnak össze. Olyan ez mintha egy ló húzná a szekeret, így amikor nem egyformán húznak, a szekér inogni kezd, és természetesen hamarabb el is használódik. Ilyenkor a szívet le kell lassítani, hogy visszaálljon a természetes állapot. sziv-egeszseg-03

Amelyik szív azonban 100-at ver percenként, ami nem igazán nevezhető általánosnak, egy gyenge öreg szívnek tekinthető.

Ez súlyos oxigénelégtelenséget okozhat. Az ilyenkor az orvosok által ajánlott gyógyszereknek, a béta blokkolóknak, sok nemkívánatos hatásuk van, így csak súlyosabb esetekben kell használnunk.

Az egészségesebb, erős szívhez vezető út

Az első lépés természetesen a koffein (és a dohányzás) elhagyása, a második az élősködő baktériumok kiirtása a szervezetből. Nagyon sok baktérium, kiváltképpen a Staphylococcus aureus, a szívet választja kedvenc tartózkodási helyéül.

A baktérium szaporodási helye azonban, a szájüregben, az állkapocsban vagy egy hiányzó fog helyén van.

A népi gyógyászat tapasztalatain alapuló gyógynövénykúrák is segítségünkre lehetnek!

Szúrós gyöngyajak

A ligetekben, kerítések mentén, fasorokban és csalános növényzet között élő gyógynövény teája enyhe idegnyugtató, szívserkentő. Pajzsmirigytúltengés és prosztatagyulladás ellen is alkalmazhatjuk.

A megszárított virágos-leveles növényből 5-6 csipetnyit 1 liter vízben felfőzünk és napi idegerősítőnek 2-3 alkalommal használjuk 1-2 dl-t alkalmanként. A szúrós gyöngyajak hatóanyagai: illóolaj, sztahidrin alkaloida, cseranyag, keserűanyag, glikozid és C-vitamin.

Galagonya

Az évszázadok során a galagonya megszabadult rossz hírétől és elkezdték orvosságként használni. A XVII. században élt angol herbalista, Nicholas Culpeper dicsérte, mint “egyszerű orvosságot vesekövekre, és nem kevésbé hatásos vízkórra, pangásos szívelégtelenség ellen”.

A galgonya cserjésekben, erdők szélén, vízpartokon, fasorokban élő növény, mely talán a legjobb gyógyhatással van a szívre, érszűkületre és a magas vérnyomásra. Javítja az elégtelen szívműködést is.

A leveleit és virágait legjobb együtt felhasználni. A megszárított anyagból 1 liter vízben kb. 3-4 csipetnyit főzünk fel. A megérett piros bogyóiból 15-20 szemet 1 liter vízben. Igen-igen gazdagok hatóanyagban: kratéguszszaponint, kratguszlaktont, szitoszterint, hiperozid flavont, kolint, acetilkolint, guanint, aminokat, kvercetint, vitexinramnozid glikozidát, nyálkát, szírolajat, cseranyagot, adenozint, B és C vitamint, flavonokat tartalmaz.

Bab

A megszáradás előtti fehér bab hajából készített teát, szívserkentőként tartják számon, már évszázadok óta. A főzet igen jó cukorbeteg és magas vérnyomás ellen egyaránt.

Szíverősítőnek a zöld vagy megszárÍtott babhéjakból 5-6 összevágott darabot 1 liter vízben felfőzünk és napi 3-4 alkalommal iszogatunk belőle egy teásbögrényit. A főzet hatóanyagai: trigonelIin, C-vitamin, kéksav, izovaleriansav, aminsavak, kolin, aszparagin, kovasav, cellulóz és káliumfoszfor.

Cseresznye, meggy

A meggy és a cseresznye kocsányaiból (száraiból) készített tea igen jól serkenti a szívműködést.

Együtt vagy külön-külön is használhatjuk. 5-6 csipetnyi száraz anyagot főzünk fel 1 liter vízben, majd 3-4 alkalommal fogyasszunk belőle egy teásbögrényit.

Fehér fagyöngy

A növény, nyárfákon, akácokon élősködő gömb alakú, sűrű cserje. A fehér fagyöngy leveles hajtásait szedjük meg, majd 4-5 csipetnek megfelelő friss vagy megszárított mennyiséget 1 liter vízben, főzzünk fel. Napi 2 alkalommal fogyasszunk 1,5-1,5 dl-jével.

A főzetnek vérnyomáscsökkentő hatása is van. A fehér fagyöngy hatóanyagai: kolin, acetilkolin, propionilkolin, vérnyomáscsökkentő anyag, szívre ható viszkotoxin protein, savanyú szaponin, gyantaalkoholok, mannit, oxidáz enzim, keményítő, zsírsavak, cerilalkohol és inozit.

Hársvirág

A virágaiból főzött tea a szívműködést enyhén serkenti, és idegerősítő hatűsa is ismert. A hársfavirágból 4-5 csipetnyit főzünk fel 1 liter vízben, majd naponta ivóvíz helyett is ihatjuk.

A hársfavirágtea hatóanyagai: nyálka, illóolaj, szaponin, cukor, cseranyag, heszperidin és flavonglikozid.

Nyúlárnyék

Bokros, száraz legelőkön, árkok partján, lejtőkön termő növény, melynek megszárított föld feletti részéből 4-5 csipetnyit főzünk 1 liter vízben, szívserkentőnek, majd napi 4-5 alkalommal iszunk belőle, alkalmanként egy teáscsészényivel.

Kattintson tovább és tudjon meg többet a szívrendszer működéséről, egészségéről, valamint annak támogatásáról! Honlapunkon számtalan érdekes témában tájékozódhat! >>>

832
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]