TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan védekezhetünk a funkcionális keringési zavarok ellen?

612
HOZZÁSZÓLÁS:

‘Hogyan lehet védekezni a funkcionális keringési zavarok ellen?’ – Erre a kérdésre nem árt, ha mindnyájan tudjuk a választ.

  • A hideg hatása kedvezően befolyásolja a keringést! Legcélszerűbb reggelente hideg vízzel vagy felváltva hideg és meleg vízzel zuhanyozni. Ehhez acanstockphoto15389643jánlatos háromszor egymás után először kb. 10 s-ig minél melegebb vizet, majd kb. 3 s-ig a vezetékből kifolyó normál hőmérsékletű vizet engedni.
  • Felkelés előtt az ágyban 1 percig mindkét lábával bicikliző mozdulatokat végezhet, de utána ne keljen fel túl gyorsan.
  • Célszerű reggelente nyitott ablaknál – bármilyen időben – kb. 5 percig tornászni!
  • Reggelire fogyasszon kiadós, sós ételeket (virslit, rántottát) egy csésze kávéval vagy fekete teával!
  • Menjen el sétálni, hideg időben is!
  • Aki sokat dolgozik ülve, az jól teszi, ha időnként felrakja a lábát az íróasztalra, vagy ültő helyzetében fel-le mozgatja a bokáját, és a lábfejével körző mozgásokat végez!
  • Nagyon jót tesz a heti egyszeri szaunázás! A hőség és a hideg váltakozása, vagyis a felfűtött kamrában való tartózkodás, majd az azt követő hideg zuhany, illetve a bemeritkezés a medence hideg vizébe lendületbe hozza a keringést. Előtte azonban kérje ki orvosa tanácsát, mert lehetséges, hogy valamilyen okból nem szabad szaunáznia!
  • Sportoljon! Ajánlatos valamilyen szabad levegőn végzett testmozgást, pl. kerékpározást, futást, távgyaloglást vagy sífutást választani. Bár a sport kedvezően hat a keringésre, túlhajtása csökkenti a vérnyomást.
    A vérnyomást számos olyan sport növeli, amelynél erőkifejtésre van szükség, vagy amely pozitív stresszt idéz elő, illetve amelynél a szervezet hideg-ingereknek és víznyomásnak van kitéve. Ilyenek a korcsolyázás, az alpesi sífutás, a tenisz, az asztalitenisz, a fallabdázás, a dzsúdó, a vívás, a birkózás, a karate, valamint a csapatjátékok, mint pl. a kézilabdázás, végül az erősportok, mint a fitness-tréning, a testépítés és a súlylökés.

Akinek alacsony a vérnyomása, az sokat mozogjon, sportoljon, és alkalmazzon hideg vizes kúrát, vagyis zuhanyozzék reggelente hideg vízzel. Hetenként ajánlatos szaunázni is!

FIGYELEM!

Beszélje meg orvosával, hogy ezek közül – fizikai adottságainak megfelelően – melyiket ajánlatos választania!

Alacsony vérnyomás esetén különben is tanácsos orvoshoz fordulni, aki jó tanácsokkal szolgálhat, és olyan szereket tud ajánlani, amelyek biztosítják a normális vérnyomást. Az is előfordulhat, hogy valamilyen szervi bajt fedez fel, amely a levertséget okozza.

612
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]